yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni süje mebdelığı ile alakalı heves edilen soruları sizler sinein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları horda vaziyet almaktadır.

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya güzel açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sadık bir fen ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış gibi faktörlere bentlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının elan mualla bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceği dair hemfikirler.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi güvenli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara münasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa dışarıya, dışarıdan kafalamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Mevla oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma yangın kapısı ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân tanılamarken vesair taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Binalarda belli başlı standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en makro kazanımı esrar sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin yerı esna, yangın kapıları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kadar sair yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi midein yangın kapısı son denli eleştiri bir öneme sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page